18 Temmuz 2014 Cuma

Işık hızında oyun keyfi


Dünya dijital oyun pazarı hızla büyüyor; yakın zaman önce açıklanan rapora göre dünya üzerinde yaklaşık 1,5 milyara yakın insan oyun oynuyor.
Sektörün büyüklüğü, uzmanlar ve araştırma sonuçlarına göre neredeyse 75 milyar doları buluyor. Görünen o ki, dijital oyun sektörü önümüzdeki dönemde de en hızlı büyüyen sektörlerden olmaya devam edecek.
Türkiye özellikle genç nüfusu ve yeni teknolojilere ilgisiyle oyun sektörü için ciddi bir potansiyele sahip. Türkiye'de dijital oyun oynayanların sayısının yaklaşık 22 milyon olduğu belirtiliyor. Oyunseverlerin büyük bir kısmı da bu oyunları çevrimiçi oynuyorlar. Çevrimiçi platformda oyun oynayanların oyun esnasında bırakın kesintiyi, en küçük bir yavaşlamaya uğrama şansları yok. Işık hızında oynayabilmeleri için, güçlü indirme ve yükleme potansiyeline sahip bir altyapıya, yani ışık hızında fiber internete ihtiyacı var.
Geçtiğimiz aylarda Turkcell Superonline olarak düzenlediğimiz DotA 2 ve Point Blank büyük finallerinde oyunseverleri daha yakından izleme ve onlarla sohbet imkanı buldum. Avrupa ve dünya çapında oyunlarda, özellikle takım oyunlarında ciddi başarılar elde etmenin en önemli faktörünün fiber internet olduğunun altını çizdiler. Yurt çapında turnuvalarımıza katılan oyunseverlerin hepsi hallerinden oldukça memnundu, çünkü oyunları sağladığımız ışık hızında internet altyapısı üzerinden oynuyorlardı.
Türkiye’ye ışık hızında 5 yılı yaşatan yenilikçi telekom operatörü olarak, hızlı ve kaliteli internet bağlantısının oyunseverler için öneminin farkındayız. İnternetin getirdiği her türlü yeniliği son derece hızlı ve kolayca benimseyen bir nüfusa sahip Türkiye’nin yenilikçi telekom operatörü olarak en önemli görevimizin bu yenilikleri hayatımızda gerçekten uygulanabilir kılacak altyapıyı sağlamak.
Turkcell Superonline’ın sağladığı ışık hızında internet sayesinde oyunseverler diğer oyuncularla mücadele ederken ışık hızında karar alıp bunları ışık hızında sahaya yansıtabiliyorlar ve yine ışık hızında hedeflerine başarıyla ulaşıyorlar.
Turkcell Superonline 2014’te de oyun keyfini daha üst seviyeye taşımak üzere çalışmaya, yeni servis ve katma değer yaratacak uygulamalara imza atmaya devam edecek.