18 Temmuz 2014 Cuma

İşte 2013'ün en iyi mobil oyunları


Geride bıraktığımız yılın öne çıkan mobil oyunlarını burada yazmaya başlamıştım. Şimdi devam ediyoruz.
Plants vs Zombies
PopCap’in oldukça büyük yankı yaratan popüler oyunu Plants vs Zombies’in devamı niteliğindeki Plants vs Zombies 2’nin piyasaya sürülmesi birkaç yıl aldı; fakat beklenilene değdi. Oldukça orijinal fikirler üzerine inşa edilen Plants vs Zombies 2’de üç farklı zaman dilimi bulunuyor. Zaman yolculuğu yapabildiğiniz oyunda, her farklı zaman diliminde karşınıza döneme uygun zombiler, bitkiler ve zorluklar çıkıyor. Fazlasıyla doğal bir görünüme sahip oyunun bağımlılık yapan bir tarafı var.
Fiyat: Ücretsiz
Android ve iOs için kullanılabilir.
Strata
Bir bulmaca oyunu olan Strata 2013 yılında Gravect tarafından, mobil oyun severlerle buluşturuldu. Oldukça zevk alabileceğiniz bu oyun, size çok basit görünebilir; fakat farklı yapısıyla sıradan bulmaca oyunlarından oldukça farklıdır. Rahatlamanızı sağlayacak müziği ve özgün görselleriyle oyun severlere farklı bir deneyim yaşatan Strata, Eylül ayından beri mobil kullanıcıların oldukça zevk aldığı oyunların arasına girmiş durumda.
Fiyatı: 2.99 $
IOS ve Android için kullanılabilir.
Device 6
Ağırlıklı olarak yazı tabanlı olan bulmaca oyunu Device 6, zihninizi oldukça meşgul edecek mobil oyunlardan biri. Oyunda insana oldukça gerilim veren ses tasarımı eşliğinde, karmaşık bulmacaları çözmeniz bekleniyor. Kendinizi gizemli bir romanın içindeymiş gibi hissettirecek oyun, gerilimin doruk noktasına ulaşmanızda size yardımcı olabilir.
Fiyatı: 3.99  $
iOS için kullanılabilir.
Star Command
2013 yılında bilim kurgu seven mobil kullanıcıların ilgisini çeken oyunlardan biri de Star Command oldu. Tam bir strateji oyunu olan Star Command’ta uzay geminiz ve mürettabatınız ile birlikte Dünya’yı korurken, bilinen ve bilinmeyen tüm galaksilerdeki görevlerinizi tamamlamanız bekleniyor. Oldukça kolay başlayan bu oyun, diğer aşamalarda fazlasıyla zorlaşıyor ve oyunu bitirmeniz halinde size evrenin sırrını çözme şansı veriyor.
Fiyatı: 2.99 $
iOS ve Android için kullanılabilir.
rymdkapsel
Daha önce var olan oyunları rymdkapsel’i mobil platforma taşımakla oldukça iyi bir iş yaptığını gösteren Grapefrukt Games, bu strateji oyunu ile 2013’e damgasını vuran mobil oyunlardan biri oldu.
Oyunda sizden mevcut imkanlarınızla bir uzay istasyonu kurmanız bekleniyor. Daha sonra bu kurulan uzay istasyonunu yabancı istilalardan korumanız ve istasyonunuzu yönetmeniz isteniyor. Minimal tasarımı ve sürükleyici müzikleri ile rymdkapsel, klasik oyun tarzını benimseyenler için oldukça zevkli bir oyun.
Fiyatı: 3.99 $
iOS ve Android için kullanılabilir.