18 Temmuz 2014 Cuma

Sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisi


Hızla artan ve artmaya da devam eden bu sosyal medya merakı git gide beynimizi öldürmeye devam ediyor. Hem beynimizi hemde kültürümüzden yoksun kalıyoruz artık. Herkes bir sosyal medyada yaşadıkları göster merakında ve yarışında. Ve tabi yine lafım şunlara olacak ;
Biz otobüsteyiz, biz şuradayız biz buradayız diye durum likeları toplayan insanlar, yemek masasını fotoğraflayıp like almak için kuş sütü eksik olmayan bir masa hazırlayarak becerikliliğini kanıtlayanlar,
Tabi birde like almak için kılıktan kılığa girenler mi desem, tuvalete girdiğini bile yazanlar mı desem daha bir sürü saçma salak şeyler..
Not: Bu laflarım sosyal medya işini abartanlar için geçerlidir. Çoğu internet kullanıcısı günün yarıdan çoğunu facebook, twitter vb. sosyal ağlarda vakit geçiriyorlar. Bunun yanı sıra arka planda kalmış şeylerde var örneğin gazete ve kitaplar. Biliyorum artık hiç kimse bunlara gereksinim duymuyor ellerinde akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar olunca her istediklerine bakabiliyorlar. Ayrıca son dakika haberlerini öğrenmekten tutun alışverişlerimizi bile internet üzerinden yapar olduk.
Artık son zamanlarda sadece gençler içinde odaklanmıyoruz. Buna anne ve babalar, yaşlılar bile katılır olduk. Sonu nereye kadar gidecek bilemiyorum ama genç yaşta ölümler artacak gibi bu gidişle ki zaten birçok olumsuz etkileri de var bu sosyal medyanın örneğin çok genç yaşda ki çocukları kandırarak onlara sahip olanlar hiç tanımadığı biriyle arkadaş olup onlara tuzaklar kuran daha bir çok iğrenç şeylerle karşılaşır olduk.