18 Temmuz 2014 Cuma

Son zamanların popüler oyunu: Flappy bird


Yazıya son zamanların diye başlamamın en büyük sebeplerinden bir tanesi flappy bird‘in aslında yeni bir uygulama olmaması. Flappy bird geçtiğimiz yazdan beri piyasa da peki son zamanlarda bu kadar ünlü olmasının sebebi ney?
Bu yazımızın bir diğer başlığı ise sosyal medya gücünü çok iyi kullanan Flappy bird’in hikayesi de olabilirdi. Çünkü bu proje başlı başına bence piyasada bir deneme yanılma yöntemi olabilir. Başlı başına derken son zamanlardaki yükselişinden bahsediyorum. Yaklaşık bir senedir piyasa da olan bir oyun bir kaç hafta hatta daha kısa süre bile diyebiliriz bir den bire ünlü oldu. Tüm dubaları yıktı.
Bazıları bilir, son bir kaç ay içerisinde de bitcoin çok üst basamaklara ulaşmıştı. Peki bunlar nasıl oluyor? Çok güzel bir soru. Sosyal medya o kadar geniş bir şey ki ve saniye genişlemeye devam ediyor. Akıllı adımlar atarak çok kısa süre içerisinde çok ünlü olabilirsiniz. Şöyle düşünün bir oyun ya da uygulama yapıyorsunuz. Daha sonra bir kişiyle anlaşıp twitter aracılığıyla TR listesine giriyorsunuz. Yada x ülkenin listesine ya da dünya gündemine. Milyarlarca kişi sizin oyununuzu görüyor ve ne oluyor? evet aynen öyle.
Bu tabii ki bir örnekleme. Daha geniş kapsamlı düşünebilirsiniz. Duyumlara göre şu an flappy bird günde 50.000$ kazanıyor ve yine de AppStore ve GooglePlay den kaldırılacağı söyleniyor.
Yerler mi? yemezler. Bu haberden bir kaç gün sonra ise Flappy bird yüklü bir telefon 99 $ den açık arttırma ile satışa sunuluyor eBay’da? İşte bunlar amerikan oyunları. He ortada hukuksal açıdan bir sorun yoktur ona lafımız yok. Olay sadece piyasayı kullanmak. Tebrik ederim güzel çalışma.
Her zamanki gibi yine Türkler’den bu konuda da bir atım yok. E Furkan senin var mı? diyebilirsiniz yok evet. Fakat kısa süre içerisinde bu konuda da bir proje oluşturmak istiyorum hatta bir kaç çalışmam ve örneği var bile. Şu bir kaç sene içerisinde hatta bu sene bu işler ile uğraşan arkadaşları hızlandırmaya ve yeni projeler oluşturmaya geliştirmeyi öneriyorum.
Çünkü devir yatırım ve geliştirme devri.