18 Temmuz 2014 Cuma

İşte yeni iphone 6′nın tasarımı


Eylülde çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz iphone 6′nın tasarımı yavaşça oluşmaya başlıyor. Birçok kaynaklarla da bu bilgilere önceden sahip oluyoruz.
Öncelikle Apple güneş enerjisiyle kendi kendine şarj edebilmesi için safir ekran koyma çabaları hızla sürüyor. Maliyeti oldukça yüksen olan safir camın en büyük özelliği çizilmemesi, ki bunu telefona yapmalarını düşünmeleri oldukça güzel bir fikir tabi telefonu kristalle çizmezseniz hiç bir şekilde çizilme olmaz fakat bu Iphone’nu oldukça tuzlu olacağı aşikar.
4.7inch boyutlarında olacağı belirtilen iphone 6, 5 ve 5s gibi önceki modellerinden oldukça yüksek çözünürlüğü olacağı söyleniyor. Tabi ki büyük ekranlı olmasıyla da damga vuracağı ortada.
Benim tercihim büyük ekran, tabi ki almak isterim fakat biliyorsunuz artık kredi kartıyla taksitlendirme yapılmadığı için o kadar maliyetli olan bir şeyi peşin vermek biraz zor. Tabi Apple’ın İstanbul’a geleceğini duyduğumuzdan beri maliyetleri biraz düşeceğine sevinmişken bu haberden sonra cep telefonu almak artık zorlaşacak. Fakat Türkiye de buna da çözüm bulmuşlar.
Teknoloji mağazaları telefon satışlarının düştüğü bu yasa ile bir formül bulmuşlar, tüketici alacağı cep telefonun bedeli kadar hediye kartı alıyor bu hediye kartını da kredi kartınızla taksitlendirmeye bölüyor. Böylelikle cep telefonu değilde hediye kart satışı yapmış oluyor teknoloji mağazası.
Bu formül aklıma bir videoyu getirdi. İçki satışı yasak olduğu için bir esnafın müşteriye içki ikram edip karşılığında olası siparişleriyle bir miktar para ödüyor. Böylelikle her iki taraf da yasayı çiğnememiş oluyor. Biz Türk aklı işte her şeye bir çözüm buluyoruz.