18 Temmuz 2014 Cuma

Hızla büyüyen yeni trend: İnstagram


Facebook ziyaret etme sayısı açısından açık ara önde olmasına rağmen son zamanlarda %3 oranında düştüğü raporlarda yer aldı. Bunun sebebi instagram’ın oldukça fazla kullanıcıya ulaşması. Facebook haricinde youtube’unda kullanıcı sayısında düşme yaşanmış. Fakat öyle ki youtube ve facebook’dadüşme yaşanırken instagramda büyük bir oranla yükselişe geçtiği açıklandı.
İnstagram ilk olarak iphone’lar için düzenlenmiş bir fotoğraf paylaşma ve fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. İnstagram’ı, Kevin systrom ve Mike Krieger adlı iki girişimci bu uygulamayı daha sonra Android cihazlar içinde kullanıma sunmuşlardır.
İnstagram telefonunuzdaki fotoğraflara çeşitli efektler uygulayabilir yada dilerseniz alanın ekstra derinliği için linear ve radial Tilt-shift bulanıklılık efekti uygulayabilir, düzenlediğiniz resimleri Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr ve Foursquare’da anında paylaşabilirsiniz. Beğenmeler ve yorumlar atarak da arkadaşlarınızla etkileşime geçebilirsiniz.
Tabi bu olayı abartanlar da var. Her anlarını paylaşarak örneğin içtiği kahvenin, hasta olduğunu fotoğraflayan yada o sümkürdüğü mendilin fotoğraflarını çeken abazanlarda olmazsa olmazlarımızdan.
Çoğunlukla bu kızlar için geçerli like almak için pozdan poza girme yarışına giriyorlar. Twitterda okuduğum bir yazı vardı çok doğru bir yazı “eskiden yemeğe başlamadan önce besmele çekilirdi, şimdi instagram için fotoğraf çekiliyor!” artık siz düşünün gerisini.