18 Temmuz 2014 Cuma

Çok sevilen Android ve ios uygulaması : Hay Day


Dünyaca ünlü olan Hay Day ilk tanışması ios’da oldu ardından da android çevresinde genişleyerek oldukça popüler hale geldi. Hay Day bir çiftlik oyunu ama öyle bildiğiniz gibi bir çiftlik oyunu değil ( Ben bildiğin insanlardan değilim gibi oldu şimdi.).
Oyunda yapılması gerekenler toprağı ekip biçiyorsunuz. Tavuklarınız, inekleriniz, domuzlarınız keçi koyun bir çok hayvan besleyip onun etinden sütünden yararlanıyorsunuz. Yani kendi çiftliğin oluyor kendine göre ayarlıyorsun. Yalnız dediğim gibi bildiğiniz çiftlik oyunlarından çok farklı, kurucuları işi komik yöne çekmişler örneğin hayvanlar aç kaldığında ölü taklidi yapıyorlar yada ürünleri verdiğinde patlama kıvamına geliyormuş gibi mizah gücünü ön plana koyuyorlar. Sizin hayvanlarınızdan başka fabrikalarda kuruyorsunuz yada ürünleriniz fazla ise onu dükkana satışa çıkarabiliyorsunuz ama en önemlisi de internet üzerinden oynandığı için farklı ülkelerden yabancı ülkelerden bile çiftliklerini gezip dükkanlarından ürün satın alabiliyorsun yada fidanlarına can verebiliyorsun yada bir başka özelliği de sizde de olduğu gibi vapurunuzdan ürün göndermeye yardım edebilirsiniz fakat o kişi ürüne yardım etmenizi ister ise ona katkıda bulunabilirsiniz. Daha birçok özelliği olan bu uygulama bir süre sonra bağımlılık bile yapabilir bizden tavsiye.
haydayAyrıca yeni bir güncelleme yaparak da şuana kadar görmediğim bir başka özellik ile de karşımıza çıktı. Oda Kullanıcılar arasında iletişimi sağlayan mesajlaşma özelliği sohbet sayfası gibi gruba katılıp eksik ürünlerinizi yada satmak istediğiniz ürünleri oraya yazıp sizi ziyarete gelerek oradan satın alabiliyor yada siz alabiliyorsunuz. Yani bir sanal çiftlik oyunu haline getirdiler. Bence bu yeni güncelleme ile herkesin büyük beğenisini kazanmış gibi gözüküyor.
Benimde sıklıkla oynadığım bu oyun -ki bunu sadece evde oynayabiliyorum çünkü dışarıda yada yolda herhangi bir yerde bunu oynadığımı görenler ilk başta dalga geçerler bu yaşta çiftlik oyunumu oynuyorsun diye tabi bir karizma var işin diğer yanında ama gerçekten çok zevkli bir oyun karizma olsa da bağımlılık yaptığı için her akşam evde mutlaka stres atıyorum bu oyunda. Bence size de tavsiye ederim çok zevk alabilirsiniz.